Winter White 2015 Norja

Notta moinaan! Tätäkään tapahtumaa en ole ennättänyt mitenkään kommentoimaan. Norjalaiset on jotenkin jännää kansaa. Ei niin ulospäin suuntautuneita kuin stereotyyppinen ruotsalainen, muttei niin juroja kuin stereotyyppinen suomalainen. Jotain siltä väliltä ja hurjan luonnikkaasti ovat norjalaisia. Kuulosti hauskalta.

Norja on aina itselleni ollut jokseenkin nihkeä paikka matkustaa. Siellä on kuitenkin niin kauhean kallista. Jokusen kerran jo Norjassa käyneenä tuokin ennakkoluulo on horjunut. Tottakai siellä on kallista, en sitä minään Virona kellekään esittelisi. Suunnittelu ja hyvillä henkilökohtaisilla kontakteilla (kuha tuntee westcoastswingiä tanssivan tyypin) saa aikalailla itselleen kohtuullisen reissun myös opiskelijabudjetilla.

Norja tuntuu scenenä hieman hitaammin lämpiävältä kuin Suomen scene. Hekin ovat lähtenee rakentamaan yhteisöään erilailla verrattuna meikäläisiin ja ruotsalaisiin. Mielestäni pohjoismaalaiset west coast swing yhteisöt sopivat hyvin yhteen ja tukevat toinen toisiaan.

Winter Whiten kisoissa tuli kunnon kömmähdys menestykselliseen putkeen omien kisojen osalta. Jäin ensimmäiseksi alternativeksi, eli ihan finaalin kynnykselle. Tällä kertaa ei harmittanut, vaan pystyin hyvillä mielin tanssimaan koko leirin ajan ja iloitsemaan muiden menestymisestä. Aina ei näin ole ollut, mutta tanssijalle henkisten kykyjen treenaaminen on mielestäni tärkeämpää fyysisten sijaan. Näköjään se on tuottanut tulosta. Ja ei… oman pääkopan kehittämiseen ei ole käytetty mitään hömpänpömppiä, jotka tuppaavat olemaan nykyihmisille niin muodikasta. Erikoiset ja hyvät ystävät auttaa tässäkin (Kiitos V, A ja S eritoten).

Open Strictlyyn osallistuin novice-tasoisen daamin kanssa. ”Järjetöntä”, sanoivat monet. ”Et tule ikinä voittamaan”, säestivät seuraavat. Mutta minä pidin pääni. Kertoo paljon ihmisten motiiveista west coast swingissä, jos vain pelkän kisamenestyksen perusteella arvostetaan ihmisiä ja valitaan tanssipareja. Minä valitsin parini sen takia, että hänen kanssaan oli mukava tanssia ja connection sujui. Sijoituksemme oli viimeinen, mutta silmiä avaava kokemus muiden ihmisten suhtautumisesta… Se oli korvaamatonta.

Yleensä kun ihmisillä menee hyvin kisoissa, he laittavat palkinnoistaan kuvan faceen. Minkä takia nämä ihmiset eivät laita kisakuulumisistaan kuvia silloin, kun ei menekään hyvin? Hassu maailma, ihan kuin yrittäisivät antaa itsestään parempaa kuvaa kuin ovatkaan 🙂

 

20151206_182848

Winter White ja Ardena vauhdissa 😀

 

 

Suosittelen ehdottomasti lähtemistä Winter Whiteen. Ardena (tapahtumanjärjestäjä) on mukavasti raikastamassa tapahtumaa järkkäämällä ProAm-kilpailuja Strictlyn ja Jack´n Jill luokissa. Jos siis haluat kokea erilaista pohjoismaalaista meininkiä, niin must go-tapahtuma.

Ja halppismatkaajille naapurissa myös mäkkäri. Yaik.

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s