Tuplasti ongelmia tiedossa

 

Koko ajan kun west coast swing porukkaan tulee uutta porukkaa, yritän itsekin bongailla sieltä porukasta hyviä tyyppejä, jotka ajattelevat maailmasta erilailla kuin muut. Tusina ajatuksia on maailma täynnä, eikä keskinkertaista kukaan kehittymiseen tarvitse. Ainahan tanssijatkin etsivät itselleen parempaa ja parempaa opettajaa ja hyvä niinkin. On ollut ilahduttavaa huomata, että kuitenkin jokainen opettaja näyttää saaneen itselleen oppilaita, jotka todellakin ansaitsevat.

IMG-20160213-WA0000

Kehittyäkseen mikä tahansa yhteisö tarvitsee ihmisiä, jotka ajattelevat vanhat toimintamallit kumoon. Uutta tulee kehitellä ja muuntautua myös tälläkin alalla, jos mielii saavuttaa muutakin kuin tusinasijan. Pahinta on lyöttäytyä porukkaan, joka tekee muiden ja omat vanhat virheet aina uudelleen ja uudelleen. Fiksu oppii myös muiden virheistä.

Minulla on ollut onni ja autuus saada mahdollisuus tutustua Sandraan ja Armiin. Tällä ”Kolmenkoplalla” on pyöritelty jos jonkinlaisia ajatuksia ja laitettu vaivihkaan vuosittain eteenpäin asioita west coast swing scenen eduksi. Tämän työn hedelmiä kerätään ajoittain niin, ettei sitä kaikki edes älyä. Heidän ansiotaan on myös maaliskuussa pidetty workshoppi. Miten hienoa on omata ystäviä, jotka uskovat välillä sinutkin pyöryksiin.

IMG-20160213-WA0001

Vauhti päällä, eiku Sandra. 

Vetämämme workshoppi-päivä (18.3) Swingteamilla oli mielestäni menestys. Aiemmin pelkäsin, ettei kahdella seuraajalla tanssittavaan west coast swingiin ole riittävästä opetettavaa materiaalia koko päiväksi. Olin väärässä. Tavaraa on hurja määrä, ja jäätävä määrä jäi vielä odottamaan tulevia workshoppeja. Itsellä heräsi hurja palo tutustua tuohon uuteen maailmaan vielä vähän enemmän.

Päivä oli täynnä naurun remakkaa ja tunnelma oli itselleni uudenlainen kokemus. Oli kuin vanhat ystävykset olisivat kokoontuneet porukalla oppimaan uutta ja viettämään hauskaa päivää yhdessä. Sitähän se oikeastaan olikin.

Kolmistaan tanssiessa sitä oppikin hurjan paljon omaan tavanomaiseen paritanssiinkin paljon asioita ajoituksesta, connectionista, sijoittumisesta ja kuvioiden hahmottamisesta. Olo oli kuin heliumpallolla, kun sama tunne porukalla kantoi vielä iltabileisiin.

Eläköön uudet urat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s