Heijaa Helsinki!

Maanantain kokouksessa tuli vedettyä kaakao väärään kurkkuun. Paikalla oli paljon tärkeitä tyyppejä, joita näin ensimmäistä kertaa. Hymyn kare loppujen lopuksi häilyi sisäänpäin, kun huomasin katsoa tarkemmin rannettani. West coast swing Helsinki tapahtuman ranneke oli jäänyt vielä käteen muistuttamaan uutta suuntaa antavasta tapahtumasta. Väliäkös muiden kokouslaisten mietteistä, mutta minut valtasi hyvä fiilis koko maanantaiksi.

Mukavaa, että Helsinkikin on hienosti jo vuosien ajan nauttinut kansainvälisistä vieraista tapahtumissaan. Aimo harppaus on tullut sitten Xavierin vetämän workshopin jälkeen. Ja se oli aikaa ennen kuin minä ja Helinin Mia käytiin vetämässä workshoppia  Cometsilla. Porukka määrä oli silloin paljon pienempi, mutta yhtä innokas kuin nykyisinkin. Vähän sen jälkeen Tiina aloitti viikkotuntien vetämisen Cometsilla ja viikkotuntien aloittamisen jälkeen harrastaja määrät lähtivät hurjasti kasvamaan.

Nyt taitotaso onkin aivan eri luokkaa, ja tanssijat ympäri Suomea pärjäävät hyvin vertailussa kansainvälisiin sceneihin. Yhdysvalloista vierailulla ollut tanssija kiitteli Suomen tanssijoiden hyvää tasoa. Ei ollut odottanut tälläista pohjoisessa Euroopassa. Itse sanoin homman sen kuin paranevan. Vielä päästään tästäkin pisteestä pitkälle.

Tiina on kovasti panostanut opettajakoulutuksen järjestämiseen. Kauas katsantoista toimintaa, täytyy sanoa. Opettajakoulutuksessa oli niin hienoa scenen hyvinvoinnista kysyville osoittaa vastakkaiseen pöytäryhmään, jossa kosolti istui vähän uudempaa opettaja kaartia. Mitä enemmän saamme hyviä ja koko lajikulttuuria tuntevia opettajia, sitä paremmin koko suomalainen west coast swing perhe voi kehittyä. Joskus joku sanoi, että ei halua alkaa opettajaksi, kun arkailee tulla samoille pelikentille ennestään west coast swingiä opettavien kanssa. Mitä enemmän porukkaa siellä pyörii ja kilpailuakin syntyy, sitä enemmän jokainen joutuu omaa toimintaa ja opetustaan kehittämään. Loppujen lopuksi siitä hyötyvät tanssijat ja sitä kautta koko west coast swing porukka.

Veikkaanpa, että ensivuonna Helsingissä voidaan järjestää kirkkaasti intermediateen asti kisat omalla porukalla 😀 Vielä kun saataisiin advanceja sen verran, että saadaan järjestettyä kisat omalla porukalla, niin silloin ajattelin hieman ravistella hartioitani.

Tänään nostan maljan West coast swing Helsingille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s