Mikkeli goes west coast swing

Tammikuussa se sitten tapahtui. Ensimmäinen kerta Mikkelissä. Jo pitkän aikaa siellä on tanssittu west coast swingiä ja suomalaisia west coast swing opettajia on  jokunen jo siellä pyörähdellyt. Nyt oli kunnia päästä osaksi tätä poppoota.

Tapahtuman järjesti Mikkeli Swing Societyn ahkerat organisaattorit ja voin jälleen kerran todeta, että suomalainen tapahtumanjärjestämistaito asuu myös Mikkelissä. Mukavat järjestelyt tälläkin kertaa on auttavainen boosteri opetukseen.

Jo tovin aikaa olen huomannut, että akselilla Mikkeli-Lappeenranta-Kouvola west coast swing kansa puhaltaa erilailla yhteen hiileen. Porukka käy rohkeasti tukemassa matkojenkin päässä toisten workshoppeja ja yhteenkuuluvaisuuden tunne huokuu iltabileissä myös mouhijärveläisellekin.

Tapahtuman järjestäjinä tuon seudun toimijat ovat ottaneet erikoistumisestakin hyötyjä irti. Nyt Mikkelissä oli erikseen kokonaiset tunnit seuraajien ja viejien stailaamiseen. En muista, koska viimeksi olisin vetänyt pelkästää äijille settiä kokonaisen tunnin. Itsekin vähän hämmästelin, kuinka tärkeää asiaa loppujen lopulta jää yhteistuntien aikaan käytyä vähän keveämmin. Nyt oli mahdollisuus kysellä kysymyksiä, joita seuraajien aikana ei ehkä välttämättä lähtisi kyselemään.

Iltabileet oli kaikilta osin onnistuneet. Musiikinsoittajat oli parhainta A-luokkaa, meikäläinen ei miltei malttanut pitää taukoja ollenkaan, kun musiikki oli niin hyvää. Koko ajan teki mieli olla lattialla.

Kisat vedettiin suuren maailman tyyliin. Kehämuodostelmassa kisaajat kulkivat numerot selässä ja päästiin harjoittelemaan kunnolla myös parin vaihtamista. Palkinnoista jäi erityisesti mieleen suuret kermamunkint. Voittajalle tietysti pisin.

Mutta on siellä innokasta porukkaa. Jatkot olivat näissäkin bileissä. Varmasti keräsi paritanssi arvoistansa huomiota. Kiittäen kaikkia, jotka jaksoivat jatkoille lähteä ja pinnistellä sunnuntain tunneille.

Tässä siis tapahtuma, jota pitäisin silmällä tulevan varalta 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s