Omavastuu

Viimeisen kerran tänä kautena kolahti Lahden treenisalin ovi kiinni Tiinan ja minun osalta. Viikonloppu tapahtumat ovat usein vauhdikkaasti läpi vietyjä kokonaisuuksia, jolloin ei juurikaan ehdi hengähtää. Viikkotunnit kestävät sen verran pitemmän aikaa, että niihin luontaisestikin ehtii suomaan ajatuksen jos toisenkin.

Kotimatkalla mielessä oli vienoinen haikeus. Haikeuteen sekoittuu pala huolta. Mitä tämän jälkeen? Hyvä vauhti saatiin päälle ja kehitystä tapahtui. Saatiinko Lahden kehityksen juna viidessä viikossa työnnettyä sellaiseen vauhtiin, että se jatkaa vielä itsekseenkin matkaa? Sen tietää vain Lahden west coast swing-tanssijat.

theend

Tuli omat alkuajat west coast swingistä mieleen. Hullaantuminen west coast swingiin sai kotopuolessakin kulmat tasaisesti nousemaan. Sen aikaisilla tunneilla sai pahinta nälkää laannutettua, mutta se ei riittänyt. Melanie Stocker Bucher Sveitsistä oli ollut Tampereella vetämässä west coast swing workshoppia ja ulkomaat houkutteli hurjasti.

Melanie oli järjestämässä viikonloppu workshoppia Sveitsissä kansainvälisellä Champion-tason opettajalla. Yksin lähteminen lentokoneella vieraaseen maahan tuntui utopistiselta Mouhijärveläiselle maalaispojalle. Helinin Mia ei päässyt mukaan lähtemään(taisi olla jonkun Lindy-vaikuttajan häät silloin samaan aikaan). Tuohon aikaan ei ollut juurikaan innokkaita west coast swingaajia lähtemään ulkomaille asti, joten lista potentiaalisista lähtijöistä oli lyhyt.

Siinähän minä siis silloin olin. Yksin ajatusteni ja suuren innon kanssa jatkaa harrastustani tietotaitoa syventäen. Jotenkin toivoin, että joku toinen olisi ottanut ohjat käsiin ja laittanut hommat toimimaan. Joku, joka lähtisi työstämään ja viemään reissua eteenpäin. Ketään ei ollut.

Niin kuin aina elämässä, tarpeeksi tahtova keksii keinot ja paljon epäilevä ja pelkäävä keksii tekosyyt olla tekemättä. Kotonani on sanottu, että kyllä sika syitä löytää: kärsä on kipeä tai maa liian kylmä. Otin siis niskasta itseäni kiinni ja ostin liput Sveitsiin. Siitä se kai sitten lähti.

Sveitsiin asti ei enää tarvitse ensiksi matkustaa, jos harrastusta haluaa enemmänkin syventää. Kaikki arvostus aiempien vuosien opettajille, mutta west coast swing opetus on kehittynyt ihan erilaisiin pisteisiin aiemmilta vuosilta. Tarkoitan ääripään pisteitä: on hurjan hyvää ja toisaalta entistäkin hakusessa olevaa settiä.

Tiinan kanssa jo mainittiinkin, että Hämeenlinnassa hellitään tulevana sunnuntaina oikein olan takaa west coast swingaajia. Hot tin roofilla ja Baunssilla pystyy peräti seitsemän tuntia putkeen treenaamaan west coast swingiä, jos koko päivän päättää tanssia. Lahden ryhmäläisille sunnuntai olisi hyvä jatkumo.

Älkäämme siis lopettako rullausta vielä tähän. Ottakaamme rohkeasti niitä tärkeitä askeleita, jotta edistyisimme. Koskaan ei tiedä, minne ne lopulta johtaa.

Yläfemma!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s