Kouvolan elokuu ja Swingshot 2015

Kouvola kuuluu yhteen niistä kaupungeista, jotka kovalla työllään yllättävät tasaiseen tahtiin. Tälläkin kertaa Westie5 teki vähän pitkäjänteisemmin ajatellun työn alueensa west coast swing yhteisön kehittämiseksi. He nappasivat meikäläisen ja Hannan vetämään neljäksi viikoksi viikkotunteja. Viikkotunnit huipentuivat kuun lopussa pidettävään Swingshot- viikonlopputapahtumaan. Kun kehittää oman alueensa yhteisöä, kannattaa mielestäni ottaa mallia Kouvolasta.

Viikkotunteina oli alkeet ja sen jälkeen jo pidempään tanssineiden kurssi. Koskaan en ole nähnyt viikkotunneilla (enkä varmaan viikonloppukursseillakaan) niin paljon roolinvaihtajia, kuin Kouvolassa. Voin kertoa, että omatkin ajatukset täytyy laittaa uuteen uskoon ja terään. Muutaman kerran meinasin hoputtaa seuraajia parinvaihdossa, ennen kuin hokasin yhden heistä olevankin tällä kertaa viejä. Roolin vaihtaminen west coast swingissä on kuin toisen saappaisiin hyppääminen. Ajatteleva tanssija saa paljon pohdittavaa omaan tanssiinsa ”vanhaan” rooliinkin, kun pitää silmät ja korvat tarkkana opetuksen ajan. Ja kaiken lisäksi pitäisi samaan aikaan tanssiakin siinä uudessa roolissa. Hattua nostan tämän tehneille.

Jos kaikki vaihtaisivat roolia kuin Kouvolassa, olisi suomalainen paritanssi varmasti toisia enemmän ymmärtävässä tilassa.

Swingshotin aikoihin Kouvolassa järjestettiin myös MillJazzit. Moniin eri kaupunkeihin on west coast swing meikäläistä vienyt, missä ilman tanssia en olisi varmasti käynyt. Westie5 varmisti tällä kertaa reissun pintaa syvemmälle: puistopiknikki hyvässä seurassa toi raikkaan tuulahduksen työhön, joka suht paljon pyörii neljän seinän sisällä. Pääsinpähän sitä Kouvolan Upseerikerhollakin käymään (röyhistää rintaa) testaamassa miten jatkot sikäläisittäin ilakoidaan.

Jos koristelut Westie5:lla on vertaansa vailla, niin on myös nimien keksiminen tapahtumalle. Seuraavaksi maaliskuussa (4.-6.3) rullaillaan opettamaan BetoniSwingiin.

Mulla on niin paljon vielä opittavaa Kouvolasta..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s