Hämeenlinna soikoon!

Tänään oli ”ripeät alkeet” Hämeenlinnassa Baunssin salilla. Parikymmentä tanssijaa oli lähtenyt uhmaamaan vienoista syyskeliä vielä sunnuntai iltansa ratoksi. Terminä ”ripeät alkeet” on ennen ollut veteen piirrettyä viivaa. Tällä kertaa Hämeenlinna näytti, että joku niitä esittelytekstejäkin lukee. Omasta mielestänikin vauhti oli ripeä tahtinen aiempiin alkeisiin verrattuna. Jokaiselle osallistujalla oli tanssipohjaa jo tovinen ennen west coast swingin pariin tutustumista. Ja aiemmat opettajat muista tansseista olivat tehneet hyvää työtä.

Ajoittain lähtiessä vetämään alkeita pyörähtää mieleen oma alkutaival. Kuinka monta triplaa onkaan läpi käyty sen jälkeen. Toiveena itsellä on, että oma opetus kehittyisi koko ajan niin, ettei kenenkään muun tarvitsisi tehdä enää samoja virheitä tai kulkea yhtä pitkää matkaa saadakseen saman tiedon edistyäkseen.

Silti tälläkin kertaa lähdettiin tarjoamaan erilaiset alkeet suhteessa vanhaan kaavaan. Edelleenkin mentiin vartalolähtöisesti eteenpäin, mutta hykertelin ajoittain, kuinka Hannan kanssa saatiin jemmattua mukaan sellaista tekniikkaa hautumaan nottei ole tosikaan! Myöhemmin maatkaamme niin kuin aiemmin olemme pedanneet.

Baunssi on hatunnoston arvoisesti lähtenyt rakentamaan vähän erilaisempaa kokonaisuutta meidän varalta. Tällä kertaa homma ei ole kerta rykäyksellä ohi vaan west coast swingiä on vielä kahtena kokonaisuutena tasaisin väliajoin. Ensi kerralla tasona on alkeisjatko, joten tämän päivän settiä pystyy hyvin makustelemaan siihen mennessä. Viimeisenä kerralla on sitten jo bileet vielä opetuksien päälle, jolloin Tampere ja Helsinki saa mukavan paikan ainakin yhdeksi kerraksi tulla saamaan tuntumaa, mitä uutta Kanta-Häme voi tuoda west coast swing bileiden tunnelmaan.

Silmäkulma korkealla ja innolla odottaen..