Valasrannan reunamilla

Valasrannan tanssileiri tuntui tällä kertaa enemmän lomailulta, kuin varsinaiselta työkeikalta. Omia tunteja oli kolme ja nekin oli jaoteltu kolmelle päivälle. Käsitin, että Amerikan vieraista tahdottiin ottaa enemmän irti, kun tänne kerta heidät saatiin. Omista tunneista tottakai joustaa, sillä harvemmin rapakon takaa porukkaa tänne koto-Suomeen pyörähtääkään.

Mukavasti on Valasrannan tanssileirin (tsekkaa leirin sivut tästä.) west coast swing mennyt eteenpäin. Porukkaa oli paljon ja järjestäjä oli lähtenyt vähän jo erikoistumaan tarjonnassaan. Viejille ja seuraajille oli järjestetty omat tunnit, jossa treenailtiin ihan vain viejien tai seuraajien kesken.

20160727_142656

Iltabileet oli Valasrannan tanssilavan isossa salissa. Aiemmin west coast swing bileet ovat olleet kahviossa, joten hieman jännäsin illan onnistumista. Sali oli kuitenkin mukavan täyteläinen tanssijoista, joten liian iso paikka ei ollut.

Valasrannan tanssileirin osallistujat tuntuvat olevan suuremmilta osin lavakansaa, ja sen huomasi illan bileissä. Yhteen nurkkaan tuntui sulloutuvan seuraajien lauma ja hieman jopa hakurivistöä muodostui. Omasta mielestäni toisesta kulttuurista tulleen olisi hyvä tutustua uuden kulttuurin tapoihin ja hieman edes yrittää mukautua niihin. Nyky-yhteiskunnassakaan ei voi olettaa, että muut sopeutuu kulttuuriin, jonka mukanasi paikkaan kuin paikkaan olet tuonut. Nyt tuntui, että lavatanssikulttuurista tulleet seuraajat kehonkielellään odottivat viejien hakevan heitä, vaikka west coast swingissä on totuttu sekahakuun.

20160727_225551

Minne tahansa hakurivistöjä muodostuukaan, voi olla varma, että minä en sieltä juurikaan hae. Tälläkin kertaa meikäläisen pystyi bongaamaan täysin vastakkaiselta seinältä katselemassa illan kulkua. Olin minäkin haettavissa, mutta en huokunut katkeruutta, jos joku ei hakenut.

Joku ennätti bongaamaan, etten ihan täpöillä ollut fiiliksissä mukana. Edellisellä viikolla mennessäni Roihu-partioleirille opettamaan sain jälleen suruviestin, että rakas isoäitini on siirtynyt taivaanrannan tuolle puolen, iskän seuraan.

Voi taivas, mitä vielä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s