Kurssit

Syksy 2021 viikkotunnit

HUOMHUOMHUOM!

Jaahas. Niin siinä sitten kävi.
Tietoomme on tänään tullut, että tanssitunneilla 14.9. klo 18 – 20 on voinut altistua koronavirukselle. Tarkkaile oireitasi ja hakeudu herkästi koronatestiin, mikäli infektio-oireita ilmenee.
Allekirjoittanutta ei ole asetettu karanteeniin, joten huomisen tunnit pidetään suunnitelmien mukaan.
Osallistujien antamat yhteystiedot luovutetaan Taysin infektioyksikölle. Jos aiemmin antamasi yhteystiedot kaipaavat päivitystä, olethan pikaisesti yhteydessä minuun.
Pää kylmänä ja kädet puhtaina tästäkin eteenpäin.
-Rake-
HUOMHUOMHUOM!

Koronan tai muun asian johdosta tulevista muutoksista ilmoitetaan tälle sivulle tai facebookin ekarolas.com-sivulle.

– Osallistujia ohjeistetaan tulemaan järjestettyyn toimintaan terveinä ja suositellaan maskin käyttöä, mikäli se ei kohtuuttomasti vaikeuta hengitystä. Tiedostakaamme, että kaikki eivät voi maskia käyttää.

– Ohjeistuksia annetaan nettisivuilla ekarolas.com ja facebookin ”ekarolas.com”-ryhmässä, sekä tietenkin varsinaisilla tunnilla.

– Messukylän Työväentalolla on useita roskiksia.

– WC-tiloissa on hyvät käsien pesumahdollisuudet.

– Saatavilla on käsidesiä.

– Aulatiloista kehotetaan siirtymään suoraan isoon saliin, jossa vastuuhenkilö tai hänen ohjeistamansa henkilöt ohjaavat tarvittaessa osallistujia ruuhkien välttämiseksi.

– Tanssipareja ohjeistetaan pitämään riittävät turvavälit toisiin pareihin.

– Messukylän Työväentalon yleissiivouksen suorittamisesta vastaa talon kiinteistövastaava. Tarvittaessa vastuuhenkilö tai hänen ohjeistamat henkilöt huolehtivat siisteyden ylläpitämisestä ja tehostamisesta.

– Jokainen osallistuja kirjataan ostettujen sarjakorttien kautta tai kertamaksun yhteydessä.

– Mahdollisista korona-altistumisista tiedotetaan nettisivuilla ja facebookissa. Mikäli osallistuja haluaa, hän voi jättää puhelinnumeronsa henkilökohtaista yhteydenottoa varten.

– Messukylän Työväentalo on väljä suhteessa kävijämäärään. Varsinaisen tanssisalin yhteydessä oleva näyttämötasanne voidaan ottaa lisäksi käyttöön turvavälien varmistamiseksi.

– Tunneilla on käytössä tehostettu ilmastointi. Tuuletusta voidaan lisätä avaamalla ikkunoita tuntien välissä. Osallistujia pyydetään huomioimaan lisätuuletuksen vaikutus pukeutumisessaan.

Järjestäjä ei ole erikseen vakuuttanut osallistujia. Jokainen osallistuu toimintaan omalla vastuullaan.

Screenshot_20210810-214659


Tiistain tunneilla parinvaihto on yleensä ollut käytössä. Parinvaihtoon ja tunneille yleensäkin jokainen osallistuu omalla vastuullaan, eikä järjestäjä ole erikseen vakuuttanut osallistujia.

Oman parin kanssakin saa tanssia osallistumatta parinvaihtoon. Suositeltavaa on ottaa etäisyyttä ja siirtyä vaikka näyttämön lattialle tanssimaan, ellei parinvaihtoon osallistu. .

Pidetäänhän kaikki maalaisjärki menossa mukana.

Pestään käsiä ja tullaan vaan terveinä tunneille.

#koronavilkku applikaation lataamista omaan puhelimeen suositellaan, jotta voimme olla entistä vahvemmassa taistelussa koronaa vastaan.

Oman käsidesipullon mukaan ottaminen on hyvä asia.

”Vapari”-tunnilla ei erikseen ole opetusta. Voit tulla oman parin kanssa treenailemaan tai ottaa yksärin sillä ajalla. Musiikki soi järjestäjän puolesta.

Tuntien tavoitteena on kehittää paritanssi-yhteisöä  yleensäkin hyötykäyttäen Euroopan ja Suomen kiertämisestä kerääntynyttä tietoa ja kokemusta. Tarjolla on vaihtoehto niin tavoitteellisille tanssijoille, kuin kesken kauden tai vain yhdeksi illaksi mukaan tuleville tanssijoille. Tunnit on suunniteltu palvelemaan mahdollisimman hyvin kaikkia tanssijoita.

—————————————————————————————————————————————–

Tasokuvaukset:

Uudet harrastajat huomio: Et tarvitse tunneille omaa paria. Käytössä on parinvaihto, joka takaa sen, että kaikki pääsevät vuorollaan tanssimaan. Näin korona-aikaan on suotavaa tulla ja tanssia oman parin kanssa.

Mikäli tunnilla on jompaa kumpaa roolia hurja määrä, otetaan käyttöön mahdollisesti kahden viejän tai seuraajan kanssa tanssiminen. Kolmikossa opetettavat asiat ovat suoraan paritanssiin siirrettäviä, joten suoranaisesti emme syvenny kolmikkona tanssimiseen niillä kerroilla.

Ota huomioon, että tunneille on ajoittain tanssijoita, jotka haluavat kehittää itseään ottamalla haltuun molemmat roolit. Ota tämä huomioon päätöksessäsi tulla tunnille.

alkeet: Tunneilla opit tansseista perusliikkeet ja peruskuviot ja pääset tanssimaan paljon.

alkeisjatko: Peruskuviot on hallussa ja kilometrejä tanssia on kertynyt jo kosolti.

jatko: Perusta on hallussa niin, että olet valmis syventämään osaamista tanssista ja omasta kehostasi.

WCS-alkeet: Tunneilla tutustut lajin liikekielen ja kulttuurin peruselementteihin, jotka tulee hallita siirtyessäsi seuraavalle tasolle.

WCS-alkeisjatko: Tunneilla saat luonnollisen jatkumon alkeistuntien materiaaliin. Tunnit tutustuttavat sinut vastaliikkeeseen ja kahdeksan iskun periaatteeseen, jotka tulee olla tuttuja osallistuessasi jatko-tason tunneille. Näistä kahdestä asiasta saat useita eri variaatioita tanssitaitoasi vahvistamaan. Edetään ryhmän tason ja osallistujien antaman palautteen mukaan eteenpäin. Tavoitteena vahvistaa lajipohjaa ja monipuolistaa tanssia. Alkeisjatkon tunneille voi tulla, kun alkeiden asiat on mukavasti hallussa. Tunneille pääsee mukaan, vaikka jokunen kerta jää välistä. Oppitunnit huomioivat, että harrastajilla saattaa olla muutakin elämää.

WCS-jatko: Tunnit ovat tanssijoille, jotka hallitsevat alkeis- ja alkeisjatkotasolla (prep, 8-iskun kuvioita) opetettavat asiat. Tunneilla saat tietoa kehittää omaa tanssiasi, mitkä tavoitteesi sitten tanssilajin suhteen ovatkaan.

WCS-RV-jatko: Tunneilla opetellaan asiat molemmissa rooleissa, välillä vaihtaen. Vähemmän sinulle tutustu roolista tulee sinun osata perusaskel, left side pass, under arm turn ja push break. Muiden kuvioiden hallintaan käydään perusteet ennen opeteltavaa asiaa läpi.Näin saadaan maksimoitua kaikkien kehitys ja vähennettyä odottelu aika kaikilta minimiin. Käytössä on parinvaihto, johon kaikki osallistuvat.

Huom. Tuntiyhteenvedot sisältyvät ilmoitettuun tunti aikaan.

Oikeudet muutoksiin pidetään. Järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia.

—————————————————————————————————————————————-